Ole Sohn glæder sig over brancheløsning for Skylines kunder

Publiceret 01-06-2012

Bredbåndskunder i det konkursramte Skyline har fået mere tid til at finde sig en alternativ udbyder.

Efter at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn torsdag bad Erhvervsstyrelsen og de store bredbåndsselskaber om at sætte sig sammen for at undgå, at tusindvis af virksomheder og borgere kom til at stå uden internetforbindelse på grund af Skylines konkurs, er det nu lykkedes at finde en løsning.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Jeg er rigtig glad for, at vi i 11. time har fundet en løsning, hvor vi sammen med telebranchen undgår, at en stor gruppe virksomheder og danskere lige pludselig står uden adgang til internettet. Og jeg vil gerne kvittere for, at branchen gik positivt ind i sagen, før det var for sent.

Resultatet er, at der er enighed mellem Dansk Energi, TDC, Telenor, Telia, Global Connect, 3 og Erhvervsstyrelsen om at gå sammen om at understøtte et nødberedskab, der sikrer, at Skylines kunder får mere tid til at flytte deres internetforbindelser til andre selskaber.

I stedet for, at Skylines bredbåndsforbindelser lukkes i dag, fredag kl. 16:00, videreføres driften af selskabet nu frem til udgangen af juni 2012. Eksisterende kunder hos det konkursramte selskab får dermed forlænget fristen for at få flyttet deres internetforbindelser.

Erhvervs- og vækstministeren vil i forlængelse af forløbet overveje, om der skal yderligere tiltag til for at sikre imod lignende situationer fremover.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Vi skal overveje, om der fremadrettet er behov for at indføre mekanismer, som kan sikre imod lignende situationer.