Henrik Øe fortsætter som Forbrugerombudsmand

Publiceret 07-06-2012

Erhvervs- og vækstminister, Ole Sohn, har udpeget cand.jur. Henrik Saugmandsgaard Øe som Forbrugerombudsmand for en ny 3-årig periode.

Henrik Saugmandsgaard Øe har været Forbrugerombudsmand siden 1. november 2006, hvor han kom fra en stilling som kontorchef i Justitsministeriets Lovafdeling. 

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Jeg er glad for, at Henrik Saugmandsgaard Øe ønsker at tage endnu en periode som forbrugerombudsmand. Han bestrider stillingen med stor faglighed og ekspertise og har etableret et godt samarbejde med de forskellige samarbejdspartnere på området.

Forbrugerombudsmanden har til opgave at sikre, at erhvervsdrivende overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning. Det sker navnlig ud fra hensynet til forbrugerne.

Forbrugerombudsmanden udnævnes af erhvervs- og vækstministeren, men er uafhængig i sine afgørelser. Han bliver assisteret af et sekretariat, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen stiller til rådighed. Sekretariatet består pr. 1. februar 2012 af 25 ansatte, primært med juridisk baggrund.

Forbrugerombudsmandsinstitutionen påbegyndte sit arbejde i 1975 for at føre tilsyn med markedsføringsloven, der blev vedtaget i 1974. Siden er også anden lovgivning kommet under institutionens tilsyn.

Henrik Saugmandsgaard Øe er den fjerde i rækken af forbrugerombudsmænd siden 1975.