Danmark har overtaget EU-formandskabet

Publiceret 02-01-2012

Den 1. januar overtog Danmark formandskabet for Rådet for den Euro- pæiske Union. Således er det Danmark, der de næste 6 måneder leder forhandlingerne i Bruxelles.

Regeringens overordnede prioriteter for det danske EU-formandskab er:

  • Et ansvarligt Europa
  • Et dynamisk Europa
  • Et grønt Europa
  • Et sikkert Europa

De overordnede prioriteter udmøntes i en række mere konkrete sager og initiativer, nærmere beskrevet i det danske formandskabsprogram, som offentliggøres fredag den 6. januar og kan ses på www.eu2012.dk

For Erhvervs- og Vækstministeriet bliver opgaven at drive forhandlingerne fremad på en række sager og afslutte forhandlingerne på andre. Ministeriet er ansvarlig for særligt at forhandle sager vedrørende det indre marked, telekommunikation og søfart. Det vil foregå på 2 møder i Rådet (konkurrenceevne), 1 møde i Rådet (telekommunikation) og 1 møde i Rådet (søfart), hvor erhvervs- og vækstminister Ole Sohn leder forhandlingerne i Bruxelles. 

Desuden afholdes en række konferencer af Erhvervs- og Vækstministeriets styrelser, og ministeren er i februar vært for et uformelt møde i Rådet (konkurrenceevne) i København. Det uformelle ministermøde har fokus på det digitale indre marked, og giver erhvervs- og vækstministeren og hans europæiske kollegaer mulighed for at drøfte videreudviklingen af det digitale indre marked.

Følg med i det danske EU-formandskab her på siden, via nyhedslisten i højre side eller på www.eu2012.dk.