Regeringen nedsætter Vækstteam for IKT og digital vækst

Publiceret 14-12-2012

IKT og øget digitalisering af virksomhederne skal skabe vækst i Danmark. Strategy Director i Microsoft International Jørgen Bardenfleth er udpeget til at stå i spidsen for Vækstteamet for IKT og digital vækst, der skal komme med anbefalinger til regeringen.

Danmarks digitale økonomi er vokset i betydning år for år. Samtidig opstår nye forretningskoncepter, fx når detailhandelen bruger e-handel, når produktionen automatiseres, eller når en af vores vigtigste indgange til virksomheder, netbanker og flyselskaber går gennem en app på telefonen. Bag udviklingen står IKT-virksomhederne, der hele tiden skal udvikle fx kraftigere hardware, smartere software og nemmere redskaber for forbrugeren i hverdagen.

Vækstteamet for IKT og digital vækst skal derfor komme med anbefalinger til, hvordan vi både understøtter et stærkt IKT-erhverv i Danmark og samtidig giver bedre muligheder for, at danske virksomheder gennem øget brug af digitalisering kan styrke deres konkurrenceevne og vækst.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:

De danske IKT-erhverv skal styrkes, og danske virksomheder skal udnytte det store potentiale, der ligger i at øge digitaliseringen og automatiseringen. Jeg er derfor glad for, at en meget kompetent gruppe af erhvervsfolk og videnspersoner har sagt ja til at indgå i regeringens nye vækstteam for IKT og digital vækst. Jeg ser frem til at modtage vækstteamets anbefalinger, som skal danne grundlag for regeringens vækstplan på området.

Uddannelsesminister Morten Østergaard:

IKT-branchen har sat nye standarder for innovation. Hastighed og globalt udsyn er kodeord for en branche, der skal skabe grundlaget for vækst og jobskabelse de kommende år. Vi skal bygge videre på et stærkt erhverv, gode digitale færdigheder og solid viden og uddannelser inden for IKT. Jeg ser derfor frem til vækstteamets anbefalinger.

Formand for vækstteamet for IKT og digital vækst Jørgen Bardenfleth:

Jeg glæder mig til sammen med resten af vækstteamet at adressere udfordringerne og påpege mulighederne indenfor området og præsentere regeringen for en række anbefalinger til, hvordan Danmark løfter både IKT-sektoren og de virksomheder og de offentlige institutioner, der skal udnytte mulighederne ved digitalisering.

Vækstteamet afholder første møde i februar 2013 og forventes at aflevere sine anbefalinger til regeringen efter sommerferien 2013.

Medlemmer af vækstteamet

Formand

Jørgen Bardenfleth, Strategy Director Microsoft International 

Medlemmer

Michael Holm, President and CEO Systematic A/S

Carsten Dilling, adm. direktør TDC

Thomas Madsen-Mygdal, bestyrelsesformand for Podio

Henrik Reif Andersen, CEO Configit

Mette Lykke, stifter af Endomondo

Pia Rybenfeldt, CEO CapGemini Danmark

Anders Jensen, direktør for Banking Denmark Nordea

Helle Rootzen, institutdirektør DTU Informatik

Ejvind Jørgensen, Director, Markets and Clients, Rambøll Management Consulting

Simon Thøgern, medlem af bestyrelsen for Københavns Erhvervsakademi  

Betina Hagerup, direktør Erhvervsstyrelsen