Hurtigere bredbånd og god mobildækning til danskerne

Publiceret 17-12-2012

65 pct. af husstande og virksomheder i Danmark kan nu få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s download. Samtidig har borgere i 477 ud af i alt 586 postnumre en udendørs mobiltaledækning på 99 pct. Det viser nye kortlægninger af mobil – og bredbåndsdækningen fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Langt flere danskere har fået mulighed for at bruge nettets muligheder gennem en hurtig bredbåndforbindelse. 65 pct. af danskerne har nu adgang til infrastruktur, der muliggør en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit/s. Sidste år var det kun 38 pct. af danskerne, der havde denne mulighed. Bredbåndskortlægningen viser også, at der er blevet bedre adgang til bredbåndsforbindelser med hurtige uploadhastigheder. På mobilområdet har telefonernes modtageegenskaber stor betydning for, hvordan dækningen opleves et bestemt sted. Derfor er det vigtigt som forbruger at vælge en mobiltelefon med gode modtageegenskaber

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:
"Hurtigt bredbånd og god mobildækning er et fundament for vækst og beskæftigelse i hele Danmark. Derfor er den markante stigning i bredbåndsdækningen en rigtig god nyhed. Stigningen viser, at vi er godt på vej til at opfylde regeringens målsætning om, at alle skal have adgang til at få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s senest i 2020. Langt de fleste danskere kan også få god mobildækning, især hvis de har en mobiltelefon med god antennekvalitet. Der er imidlertid fortsat områder i Danmark, hvor virksomheder og forbrugere ikke kan få den mobildækning og den bredbåndshastighed, de ønsker. Regeringen vil derfor i starten af det nye år komme med et udspil, der skal medvirke til at forbedre mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark."

Fakta om bredbånd og mobildækning